Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
17 Iul 2015 | 7417 vizualizari
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • Crema capuccinno
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri de capuccino original
  • 150 g zahar brun
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon Dr.Oetker
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • Glazura
  • serbet de zmeura
  • serbet de vanilie

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.

Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.

Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu untura si smantana

Postat de Constelatialeu

Fursecuri cu untura si smantana

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de katty

Desert la pahar cu cocos si mango

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 17.07.2015, 22:33
Felicitari, Cleme!!
la 17.07.2015, 22:34
Eeeee, asa da! Felicitari si la cat mai multe retete!
Deci nu sarbatoresti cu zarzare ))
la 17.07.2015, 22:35
Felicitari !
la 17.07.2015, 22:38
Bravo Leoaico
Mi-ai luat-o inainte cu mult,macar ca io-s mai "batrana" pe aici )))
la 17.07.2015, 22:39
Merisor,aduc si zarzarele....

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking