Prajitura cu crema de branza si pere

Postat de momo121 in Dulciuri
4 Apr 2016 | 2474 vizualizari
Prajitura cu crema de branza si pere

O prajitura minunata, are consistenta unei budinci de la bucatile de para, aromata si super delicioasa!

Ingrediente

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 90g zahar
  • 500g crema de branza( eu am folosit fromage frais cu 0% materie grasa)
  • esenta de vanilie
  • 100g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 para mare sau 2 pere mai mici
  • zahar pudra

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare.

Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in compozitie, la sfarsit punem si albusurile batute spuma, ne ajutam de o spatula, amestecand de jos in sus pentru a ramane pufoasa prajitura.

Intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau cu hartie de copt rasturnam compozitia rezultata, iar deasupra punem bucati de pere, ne ajutam de o furculita sa amestecam putin in aluat pentru a intra perele mai bine in compozitie. Dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si se serveste rece!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Pregătim, mai întâi, perele. Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere. Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu...

Citeste continuarea

Prajitura cu pere si branza de vaci

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu pere si branza de vaci

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 09:46
la 04.04.2016, 09:50
Delicios!! Bravo!
la 04.04.2016, 10:07
ce frumoasa si gustoasa este prajiturica ta!
la 04.04.2016, 10:09
bravoo, foarte frumos a iesit!
la 04.04.2016, 10:10
foarte buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking