Ingrediente
- 4 oua
- un praf de sare
- 90g zahar
- 500g crema de branza( eu am folosit fromage frais cu 0% materie grasa)
- esenta de vanilie
- 100g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 para mare sau 2 pere mai mici
- zahar pudra
Mod de preparare
Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare.
Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in compozitie, la sfarsit punem si albusurile batute spuma, ne ajutam de o spatula, amestecand de jos in sus pentru a ramane pufoasa prajitura.
Intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau cu hartie de copt rasturnam compozitia rezultata, iar deasupra punem bucati de pere, ne ajutam de o furculita sa amestecam putin in aluat pentru a intra perele mai bine in compozitie. Dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Presaram zahar pudra si se serveste rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|