Prajitura cu crema de ciocolata (2)

Postat de sufletista in Prajituri
31 Aug 2011 | 4090 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata (2)

Ingrediente

  • 8 oua
  • 430 g faina
  • 350 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 70 g unt
  • CREMA
  • 1 l lapte
  • 2linguri amidon alimentar
  • 50 g cacao neagra
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 albus
  • GLAZURA
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina
  • 2 piscoturi

Mod de preparare

BLAT-Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si esenta. Incorporam faina amestecand continuu cu telul. La final adaugam untul topit si racit. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele il incalzim putin. Albusul il batem spuma cu un praf de sare, adaugam amidonul, cacaoa, zaharul si laptele treptat. Amestecam bine, turnam compozitia intr-o cratita si punem pe foc, amestecand continuu sa nu se prinda, pana se ingroasa crema. La final adaugam esenta de rom.

GLAZURA-intr-o cratita punem zaharul cu apa si punem pe foc mic. Cand siropul fierbe se adauga cacaoa si margarina, amestecand continuu pana se topeste margarina

ASAMBLARE-taiem blatul in 2. Asezam prima foaie, o insiropam putin. Adaugam crema, a 2 foaie si glazura putin racita. Eu am ras piscoturi deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Desert banana coffee brownie

Postat de mirela0911

Desert banana coffee brownie

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua si praful de copt. Untul se topeste apoi se lasa la racit. Ouale se bat cu un tel impreuna cu zaharul. Bananele se zdrobesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2011, 17:33
Bine ca-i cu blat de ...blat , ca si aparea cineva care-ti zicea ................. miau , miau , miau
Mie-mi place si cu blat de blat si cu ajutor de blat
la 31.08.2011, 18:35
la 31.08.2011, 20:16
la 31.08.2011, 20:35
multumesc
la 31.08.2011, 21:30
E bunaaaa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking