Prajitura cu crema de lamaie

Postat de cris2711 in Prajituri
17 Aug 2013 | 3988 vizualizari
Prajitura cu crema de lamaie

Este in genul Albinita,eu am preparat-o cu dulceata de capsuni,de caise nu am avut:)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 gr. zahar
  • 30 gr. unt
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • circa 380-400 gr. faina
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 gr.unt
  • 120 gr. zahar pudra
  • 150 gr. dulceata de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°.

Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm.

Se unge bine cu unt pe dosul tavii.

Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat.

Se framanta bine aluatul,care se imparte in 4 si se da la rece.

Se ia tot cate o bucata,se intinde pe dosul tavii ,se da la cuptor.

A se supraveghea coacerea,nu dureaza mult.

Cand este gata se indeparteaza cu mare grija de pe dosul tavii si se pune cu grija deoparte.

Tava se spala bine de fiecare data,se sterge bine si se unge din nou cu unt pe toata suprafata ei.

Se repeta procedura.

Crema:

Intr-o oala se pune laptele la fiert,in care se adauga grisul treptat,cand este gata se ia deoparte si se adauga untul si zaharul si se omogenizeaza bine.

Cand este gata se lasa la racit,doar cand s-a racit se adauga sucul de la o lamaie si coaja de lamaie rasa.(Lamaia se spala bine inainte,cu apa rece).

Cand sunt toate foile gata,racite,crema de asemenea racita se incepe pregatirea prajiturii.

Pe dosul unei tavi, se pune prima foaie ,jumatate din crema de lamaie cu gris,a doua foaie,apoi se intinde dulceata de capsuni pe toata suprafata ei.Apoi  a treia foaie,peste care se intinde restul de crema de lamaie cu gris.Se pune si a patra foaie ,iar deasupra se presara zahar pudra.

A se lasa de pe o zi pe alta,este a doua zi mult mai buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta prajitura Simi

Postat de Constelatialeu

Reteta prajitura Simi

Iata cum se prepara Reteta prajitura Simi Blat : Untul moale l-am pus intr-un bol si l-am amestecat bine cu zaharul pudra. Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 17.08.2013, 12:55
Cris ce prajitura buna ai pregatit. Vreau si eu
la 17.08.2013, 12:56
am sosit! Ia sa ma asez la masa sa-mi astept cumintica portia de desert....
la 17.08.2013, 12:56
Rocsi mersi,ma duc sa imi fac dovlecel
la 17.08.2013, 12:57
Claudia ce frumos ar fi sa te am musafir,cu mare drag
la 17.08.2013, 13:00
nu se stie niciodata,Cris! Lumea asta e mai mica decat pare... Te pup!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking