Pregatesti o tava 25/40 cm.si o tapetezi cu hartie de copt.
Blatul:
Mixeaza ouale cu zaharul pana la topirea zaharului in vasul de mixat.
Adauga uleiul si zaharul vanilat.
Faina se adauga cate o lingura si se incorporeaza cu o paleta usor amestecand de jos in sus.
Toata compozitia se toarna in tava ,se niveleaza frumos si se introduce in cuptorul incins la 170 grade.
Se face testul cu scobitoarea dupa 30 minute.
Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit il ungem cu cele 200 g. gem .
Crema:
Amidonul amestecat cu zaharul,zaharul vanilat si laptele se pun intr-o cratita cu fundul gros si se pun pe foc.
Stam langa aragaz mestecand in crema sa nu se prinda (eu am fiert-o in tuci).
Lasam crema sa se raceasca si apoi o intindem peste blatul uns cu gem.
Frisca:
Punem smantana si zaharul vanilat in vasul mixarului si mixam pana ce sta pe teluri.
Frisca o punem intr-un poch si ornam dupa bunul plac si pricepere.
Peste frisca am turnat ciocolata topita.