Ingrediente
Am folosit pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 300 gr faina
- 2 plicuri praf de copt
- 250 gr zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- esenta de visine
Pentru glazura:
- 200 gr ciocolata
- 70% cacao
- 200 gr unt,
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de trandafiri
Pentru crema:
- 500 gr branza ricotta
- 500 gr smantana din piata
- 4 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte,galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus,am amestecat,apoi am adaugat pe rand uleiul,esenta,faina si praful de copt si blatul astfel obtinut l-am dat la copt in cuptorul incins.
Glazura: Am pus o cratita pe foc mic,am adaugat untul si ciocolata si am amestecat pana s-au topit si s-au omogenizat complet apoi am luat deoparte si am lasat sa se mai raceasca si la urma am adaugat esenta si coaja de lamaie.
Crema: Smantana am batut-o bine pana cand s-a ingrosat,am adaugat zaharul si branza ricotta si am amestecat pentru a se omogeniza si s-a format o crema fina si delicioasa.
Dupa ce blatul s-a copt si racit l-am taiat in 2 am pus un strat de crema de branza si cateva fire de ciocolata,am pus cealalta bucata de blat,apoi glazura si am ornat deasupra cu frisca.
Am dat prajitura la frigider pentru a se raci dar…am gustat din ea inainte de a posta aici reteta…a iesit buna si pufoasa exact asa cum imi doream.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|