Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

Postat de papabundetot in Prajituri
5 Aug 2013 | 6189 vizualizari
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

Pentru ca e weekend si sunt mult mai relaxata decat intr-o zi de munca obisnuita am si mai mare drag sa stau in bucatarie si sa creez retete noi,avand timpul de partea mea :) Aveam in frigider ceva branza ricotta si nu prea stiam ce desert sa fac din ea,am apelat la bunavointa bucatarasilor harnici de pe bucataras.ro si cu ajutorul retetelor date de ei mi-au venit idei si am creat o prajitura gustoasa …in stilul meu.

Ingrediente

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 300 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 250 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • esenta de visine

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 70% cacao
  • 200 gr unt,
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de trandafiri

Pentru crema:

  • 500 gr branza ricotta
  • 500 gr smantana din piata
  • 4 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul: Am separat galbenusurile de albus,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte,galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus,am amestecat,apoi am adaugat pe rand uleiul,esenta,faina si praful de copt si blatul astfel obtinut l-am dat la copt in cuptorul incins.

Glazura: Am pus o cratita pe foc mic,am adaugat untul si ciocolata si am amestecat pana s-au topit si s-au omogenizat complet apoi am luat deoparte si am lasat sa se mai raceasca si la urma am adaugat esenta si coaja de lamaie.

Crema: Smantana am batut-o bine pana cand s-a ingrosat,am adaugat zaharul si branza ricotta si am amestecat pentru a se omogeniza si s-a format o crema fina si delicioasa.

Dupa ce blatul s-a copt si racit l-am taiat in 2 am pus un strat de crema de branza si cateva fire de ciocolata,am pus cealalta bucata de blat,apoi glazura si am ornat deasupra cu frisca.

Am dat prajitura la frigider pentru a se raci dar…am gustat din ea inainte de a posta aici reteta…a iesit buna si pufoasa exact asa cum imi doream.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Postat de privatelaura

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 08:54
Buna!! Doua portii si le mine!
la 05.08.2013, 08:56
Foarte buna!
la 05.08.2013, 08:58
Ce frumoasa este !
la 05.08.2013, 09:10
Porţia cea mare care a rămas e pentru noi, nu?
la 05.08.2013, 09:24
Padre...DA! Cu drag v-as da daca ati fi mai aproape de mine...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking