Prajitura cu crema ricotta

Postat de doralinda72 in Torturi
9 Feb 2013 | 10546 vizualizari
Prajitura cu crema ricotta

De fapt, se vroia a fi un tort, dar nu mi-a iesit, dar gustul e perfect!

Ingrediente

  • Ptr blat:
  • 170 gr faina
  • 2 linguri ciocolata praf
  • 45 gr amidon de porumb
  • 85 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 6 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pliculet vanilie
  • Ptr sirop:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri rom
  • Ptr crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 500 gr ciocolata ptr topit
  • 150 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • Ptr decor, cativa fulgi de ciocolata sau sirop de ciocolata

Mod de preparare

Batem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin. Separat, batem albusurile ca ptr bezea si punem in ciocolata mixand incet. Ungem cu unt  o forma de 22cm, punem compozitia si lasam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 20 min (incercati cu un cutit daca s-a copt in interior). Cand e gata, lasati sa se raceasca si apoi taiati pe orizontal in doua felii.

Ptr sirop, fierbem apa cu zaharul ptr cca 8 min apoi punem romul si luam vasul de pe foc.

Ptr crema, intai topim ciocolata in bain marie, punem ricotta intr-un vas si mixam cu mixerul pana devine moale, apoi adaugam ciocolata topita si amestecam incet. Batem smantana pana se ingroasa apoi adaugam zaharul si compozitia de ciocolata, cate putin amestecand incet.

Punem blatul pe o tava (prima jumatate, turnam sirop apoi punem jumatate din crema, acoperim cu cealalta parte a blatului, punem restul de sirop si iar crema. Ornam dupa preferinta, si lasam la frigider cca o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Postat de privatelaura

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2013, 11:55
la 09.02.2013, 11:57
Ce praji buna ai facut tu, Dora!
la 09.02.2013, 12:01
la 09.02.2013, 12:04
Multumesc meri!
la 09.02.2013, 12:04
Dindragoste, motanel

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking