Ingrediente
- BLAT
- 3 oua
- 250 g faina
- 60 g cacao amara
- 300 g zahar
- 125 ml ulei
- 125 ml cafea lichida
- 250 g iaurt
- praf de copt jumatate de pliculet
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- CREMA MARO
- 300 ml frisca lichida
- 300 g ciocolata amaruie cu 50 % cacao
- 2 linguri cacao amara
- CREMA ALBA
- 200 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
- cacao pentru ornat
Mod de preparare
Se dau prin sita ... faina , cacaoa , zaharul , praful de copt si bicarbonatul , se pun toate intr-un castron apoi le amestecam bine cu o lingura.
In alt castron punem ingredientele lichide + ouale se amesteca bine si acestea . Turnam compozitia lichida peste cea uscata si mixam bine , compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu unt si faina ( am folosit o tava de 30-22 cm ) va iesi un blat destul de lichid .
Preincalzim cupturul la 175 grade , apoi dam tava la cuptor 25-30 min ( pana trece testul cu scobitoarea ) .
Intre timp pregatim CREMA MARO.
Se pun 300 ml frisca la foc mic si adaugam ciocolata amaruie 300 g ( frisca trebuie sa se incalzeasca nu sa fiarba ), amestecam usor pana se topeste toata ciocolata , lasam sa se raceasca la temperatura camerei .
Adaudam cele doua linguri de cacao si apoi mixam pana devine pufoasa si se deschide la culoare . Intindem crema pe blat si il dam la rece . CREMA ALBA , vom proceda la fel ca si la crema maro . Ornam cu cacao sau ciocolata rasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|