Ingrediente
Umplutura:
- 1 kg dovleac dat prin blender
- 1 lingura de unt
- Gris
- 6-8 linguri de zahar
- Condimente: scortisoara, ghimbir, cuisoare
- Esenta de vanilie
Aluat:
- 4 oua
- 1 pachet de unt
- cca. 360 g de faina
- 150 ml lapte
- 1 praf de copt
- Esenta de de lamaie si vanilie
- 150 g de zahar
Mod de preparare
Dovleacul dat prin blender se pune intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de lichid.
Apoi, se caleste 10 min intr-o tigaie, in care in prealabil s-a topit o lingura de unt. Se adauga 6-8 linguri de zahar si gris (in functie de cat de apos este amestecul) pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga condimentele si esenta de vanilie.
Pentru obtinerea aluatului, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusele, apoi laptele si faina in care s-a pus praful de copt. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza usor, cu o lingura, in compozitie. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.
Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune jumatate din aluat, cu lingura, in tava. Se presara putin gris. Se intinde cu grija compozitia de dovleac, iar deasupra, cu lingura, se pune restul aluatului.
Se coace 30-40 min in cuptor la 180 grade. Apoi se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|