Desert prajitura cu dulce de leche

Postat de adriana65 in Prajituri
17 Oct 2012 | 112945 vizualizari
Desert prajitura cu dulce de leche

Vă plac prăjiturile cu dulce de leche? La noi sunt printre cele mai dorite prăjituri. Acum că şi la noi în magazine a apărut laptele condensat ne permitem să facem aceste dulciuri (în adevăratul sens al cuvântului) tot mai des şi mai variat. De data aceasta am preparat crema dulce de leche în combinaţie cu mascarpone.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 3/4 linguriţă praf de copt
  • Cremă:
  • 340 g dulce de leche (rezultat dintr-o cutie de 390 g lapte condensat)
  • 250 g mascarpone
  • 8 g gelatină
  • 3 albuşuri + 3 linguri de zahăr
  • glazură Dr. Oetker de ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Crema: Intr-un vas încăpător se pune cutia de lapte condensat, se acoperă cu apă şi se pune vasul pe foc, având grijă ca apa din vas să nu scadă, cutia de lapte să rămână tot timpul sub apă. Se fierbe aproximativ 3 ore rezultând o cremă bine închegată, aşa cum se vede în poză. Se pune la rece.

Se amestecă apoi brânza mascarpone cu dulce de leche (răcit). Se adaugă gelatina hidratată timp de 10 minute în 20 ml apă rece şi apoi încălzită deasupra flăcării aragazului (nu direct pe flacără), până la topirea completă a granulelor.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi se încorporează uşor in amestecului cu dulce de leche. 

Blat: Se separă ouăle.  Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă rând pe rând câte un gălbenuş, următorul fiind adăugat numai dupa ce cel dinainte a fost bine încorporat. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu nuca şi praful de copt. Amestecul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 minute la 200 grade.  Se lasa apoi la racit.

Tava în care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul răcit şi apoi crema. 

Se pune prăjitura la frigider pentru 3 ore. 

Prăjitura tăiată în porţii potrivite se acopera cu glazură de ciocolată cu lapte şi nucă prăjită şi zdrobită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de privatelaura

Prajitura Rudy

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2012, 20:07
Ce fain arata!! Cred ca e tare buna!
la 17.10.2012, 22:37
ce deliciu de praji
la 17.10.2012, 22:42
moa,ce bine arata
la 17.10.2012, 22:45
Wawwww ce deliciu
la 17.10.2012, 23:18

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking