Ingrediente
- Blat:
- 4 ouă
- 100 g nucă măcinată
- 150 g zahăr
- 1 lingură făină
- 3/4 linguriţă praf de copt
- Cremă:
- 340 g dulce de leche (rezultat dintr-o cutie de 390 g lapte condensat)
- 250 g mascarpone
- 8 g gelatină
- 3 albuşuri + 3 linguri de zahăr
- glazură Dr. Oetker de ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Crema: Intr-un vas încăpător se pune cutia de lapte condensat, se acoperă cu apă şi se pune vasul pe foc, având grijă ca apa din vas să nu scadă, cutia de lapte să rămână tot timpul sub apă. Se fierbe aproximativ 3 ore rezultând o cremă bine închegată, aşa cum se vede în poză. Se pune la rece.
Se amestecă apoi brânza mascarpone cu dulce de leche (răcit). Se adaugă gelatina hidratată timp de 10 minute în 20 ml apă rece şi apoi încălzită deasupra flăcării aragazului (nu direct pe flacără), până la topirea completă a granulelor. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi se încorporează uşor in amestecului cu dulce de leche.
Blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă rând pe rând câte un gălbenuş, următorul fiind adăugat numai dupa ce cel dinainte a fost bine încorporat. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu nuca şi praful de copt. Amestecul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 minute la 200 grade. Se lasa apoi la racit.
Tava în care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul răcit şi apoi crema.
Se pune prăjitura la frigider pentru 3 ore.
Prăjitura tăiată în porţii potrivite se acopera cu glazură de ciocolată cu lapte şi nucă prăjită şi zdrobită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|