Ingrediente
- Pentru Blat:
- 2 oua,
- 1 esenta vanilie,
- 1 plic praf de copt,
- 1 plic zahar vanilat,
- 200 gr unt moale,
- 3 linguri energizant sau miere,
- 200 gr zahar,
- 450 gr faina,
- 200 ml lapte.
- Pentru Crema:
- 200-250 gr zahar{in caz ca doriti f dulce, eu am pus 200 gr si a fost suficient de dulce},
- 3 linguri cacao,
- 250 ml lapte,
- 2-3 linguri rase de faina sau amidon,
- 200 gr unt.
Mod de preparare
Pt. inceput omogenizam foarte bine toate ingredientele solide apoi cu cele lichide pentru blat : apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pina se rumeneste {facem testul cu scobitoarea}.
Dupa coacere se scoate si se lasa la racit. Intre timp preparam crema : punem intr o cratita micuta dar mai adinca zaharul, cacaoa, si faina le incorporam bine apoi turnam 5 linguri din lapte omogenizam si amestecam continu{atentie la foc mic ca altfel se poate lipi crema}, si la final untul amestecam pina vedem ca sa topit in tot acest timp crema se va inchega si o sa mai fie nevoie sa mai adaugam cite un pic din laptele ramas {depinde cit de lichida doriti crema,} eu am lasato mai groasa ca oricum ea se va intari.
Oprim focul si lasam crema macar 20- 25 de min la racit. Cid blatul sa racit bine taiem prajitura in forma dorita si luam fiecare prajitura in parte si o dam prin crema calduta, doar partea superioara.
Pofta Buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cu Energizant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|