Prajitura Cu Energizant

Postat de Valyvalentyna in Dulciuri
28 Iun 2014 | 2953 vizualizari
Prajitura Cu Energizant

In locul energizantului puteti pune miere{se poate chiar si zaharisita}..

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 2 oua,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 gr unt moale,
  • 3 linguri energizant sau miere,
  • 200 gr zahar,
  • 450 gr faina,
  • 200 ml lapte.
  • Pentru Crema:
  • 200-250 gr zahar{in caz ca doriti f dulce, eu am pus 200 gr si a fost suficient de dulce},
  • 3 linguri cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 2-3 linguri rase de faina sau amidon,
  • 200 gr unt.

Mod de preparare

Pt. inceput omogenizam foarte bine  toate ingredientele solide apoi cu cele lichide pentru blat : apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pina se rumeneste {facem testul cu scobitoarea}.

Dupa coacere se scoate si se lasa la racit.  Intre timp preparam crema : punem intr o cratita micuta dar mai adinca zaharul, cacaoa, si faina le incorporam bine apoi turnam 5 linguri din lapte omogenizam si amestecam continu{atentie la foc mic ca altfel se poate lipi crema}, si la final untul amestecam pina vedem ca sa topit in tot acest timp crema se va inchega si o sa mai fie nevoie sa mai adaugam cite un pic din laptele ramas {depinde cit de lichida doriti crema,} eu am lasato mai groasa ca oricum ea se va intari.

Oprim focul si lasam crema macar 20- 25 de min la racit. Cid blatul sa racit bine taiem prajitura in forma dorita si luam fiecare prajitura in parte si o dam prin crema calduta, doar  partea superioara.

Pofta Buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cu Energizant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina

Postat de Geanina87

Desert prajitura amandina

Blat : Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de Criss

Desert prajitura amandina

Blat:  Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 28.06.2014, 15:22
Interesanta
la 29.06.2014, 06:02

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking