Ingrediente
- 8 foi de napolitana ( erau 10 in pachet,dimensiuni 28/19 cm)
- 350 de g biscuiti- am folosit petite beurre
- 250 g unt moale
- 130 ml murata ( visinata era in reteta initiala)
- 200 ml lapte
- 250 g nuca macinata
- 300 g zahar
- 100 g cacao
- Glazura
- 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
Mod de preparare
Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o crema consistenta.
Pe un platou asezam o foaie de napolitana, o ungem cu crema, deasupra punem alta foaie de napolitana, iar crema si tot asa pana terminam crema. Incalzim glazura de ciocolata si o intindem pe ultima foaie de napolitana. Dam prajitura la rece, pana se intareste ,cca 1-2 ore. Apoi o portionati cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|