Ingrediente
- 1 pachet de foi napolitane
- 400 gr biscuiti cacao
- 200 gr nuca macinata
- 300 gr zahar brut
- 200 gr unt
- 50 gr cacao
- 400 ml lapte dulce
- 3 lg rom (coniac)
- 50 gr nuca cocos
- 100 gr migdale macinate
Mod de preparare
Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac.
Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale, pt ornat la sfarsit.
Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte.
Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitane, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuca si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece.
Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|