Prajitura cu foi - de post

Postat de ana77 in Prajituri
24 Mar 2012 | 13640 vizualizari
Prajitura cu foi - de post

O prajiturica eleganta pt zilele de post, gustoasa si frageda, aromata si delicata! Gata cu atatea laude, sa trecem la treaba!

Ingrediente

Foile:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 13 linguri apa
  • 2 plic amoniac
  • sare , esente (vanilie, coaja de lamaie)
  • faina cat cuprinde - cca. 500 gr

Crema:

  • 250 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura esenta rom
  • un praf sare

Glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr margarina
  • 50 ml zeama de sfecla rosie (obtinuta cand am fiert sfecla pt salata)

Mod de preparare

Foile:

- amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic

- impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C

Crema:

- caramelizam zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de apa fiarta si lasam sa se amestece cu zaharul si sa formeze un sirop subtire

- amestecam faina cu restul de apa rece si o turnam in siropul de mai sus aflat inca la foc mic si amestecam mereu pe foc pana se ingroasa

- tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaua, esenta de rom si margarina taiata in patratele ca sa se topeasca mai repede si omogenizam bine cu telul pana s-au incorporat toate ingredientele

Umplem foile cu crema obtinuta si le lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile.

A doua zi facem galzura:

Glazura:

- se amesteca zaharul cu sucul de sfecla si se pun pe foc pana dau un clocot apoi se adauga margarina si se amesteca bine pana se omogeniseaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna pest prajitura

Se orneaza dupa imaginatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.03.2012, 10:22
ce frumos ai desenat
la 24.03.2012, 10:29
multumesc Timea!
la 24.03.2012, 11:01
la 24.03.2012, 11:05
buna buna
la 24.03.2012, 11:24
Va multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking