Ingrediente
- Blat (TAVA DE 18/20CM)
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri nuca macinata (optional)
- o lingurita praf copt
- un plic zahar vanilat
- 2 linguri apa
- 2 linguri ulei
- Frisca
- 300 ml frisca lichida
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- in plus – 8 linguri gem de caise
Mod de preparare
Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos, omogenizand compozitia.
Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.
Frisca
Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.
Se pastreaza la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|