Prajitura Victoria

Postat de alice_ciobanu in Torturi
10 Apr 2012 | 8734 vizualizari
Prajitura Victoria

Ieri m-a prins flama! Dar rau de tot. Dupa ce am dat gata un delicios Piept de pui cu sos veloute de ciuperci si o Tarta cu leurda, asta tarta facuta sub aura unei necesitati imperioase de a termina o sacosa de leurda gata-gata sa isi plece maretia in fata ofilirii, (revin cu retetele zilele urmatoare) am inchis paranteza... si...ha...unde ramasesem?! Asa, da... m-a apucat mania prajituririi. ce daca e miercuri? pai R . urla la mine pe mess (:P) Baiiiii, da' tu faci prajituri miercurea? apai cum naiba sa nu apuc suta... (de kile :D) ".... Quiet, pls! se cucineaza :) Astfel ca am facut o prajitura regala, la modul serios vorbind. E vorba de Prajitura Victoria. A fost denumita asa dupa Victoria ... voi, astia tinereii nu va ganditi, bre, la Victoria Beckham, duuhh!, ci la Queen Victoria, England of course. Sa va descriu senzatia cand musti din prima felie de prajiturica? Pai... e o chestiune atat de sublima, de regala, incat te simti deja la Buckingham, inconjurata de vreo 5 doamne (asistente personale) gata-gata sa iti indeplineasca orice dorinta.... ah! am scapat batista pe jos... ah! un pahar cu apa...si gheata pls! So,....cam asa e. E pufoasa si dulce aromata. E o prajitura care te indeamna la visare si e neaprat necesar a fi consumata langa o ceasca at five o'clock, dupa o zi ploioasa. E clasica, e cu stil ..e ... England, my friend.

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 225 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 225 gr zahar
  • 4 oua eco
  • coaja rasa de lamaie
  • 285 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri cu varf de zahar tos
  • seminte de la un baton de vanilie
  • 250 gr gem de capsuni sau o dulceata mai groasa
  • capsuni proaspete, optional
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

 Incingeti cuptorul la 180grade sau treapta 4. Apoi ungeti doua tavi rotunde de 20 cm, cu unt si tapetati cu ceva faina. 

Untul, la temperatura camerei, il mixati cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa si cremoasa. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, mixand serios dupa fiecare. La sfarsit adaugati coaja de lamaie si faina amestecata cu praf de copt si amestecati pana la omogenizare completa. Turnati amestecul rezultat in mod egal in cele doua tavi si coaceti cam 20-25 minute, pana creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea, pentru verificarea suprema.

Scoateti blaturile din forme si lasati-le pana se racesc complet pe gratare metalice. 

Bateti smantana cu zaharul si semintele de vanilie pana obtineti o frisca pufoasa si tare. 

Asezati un blat pe un platou de servire, ungeti-l cu gemul de capsuni, adaugati capsunile proaspete, daca le aveti, daca nu... nu-i bai. Peste stratul de gem puneti crema/frisca de smantana si apoi puneti usor deasupra cel de al doilea blat. 

Pudrati cu zahar pudra si dati putin la rece. Consumati cu moderatie si mare supusenie. 

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Victoria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bavareza cu capsuni

Postat de comanligia

Bavareza cu capsuni

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor...

Citeste continuarea

Tort racoros cu frisca si fructe

Postat de timea

Tort racoros cu frisca si fructe

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.  Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2012, 14:46
mai ai si pentru mine o feliuta
la 10.04.2012, 14:48
ce bine arara!!!
la 10.04.2012, 15:46
pai chiar regal iar povestirile tale incantatoare Alice
la 10.04.2012, 16:43
ce frumos arata!
la 10.04.2012, 17:18
foarte frumos arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking