Prajitura cu frisca si visine

Postat de jolygina in Prajituri
28 Aug 2011 | 8366 vizualizari
Prajitura cu frisca si visine

eu de fapt am vrut sa fie o prajitura gen padurea neagra dar a iesit alceva pentru ca am facut-o dupa ce am avut in casa si nu am respectat retea clasica

Ingrediente

  • 7 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar 
  • un praf de copt
  • 2 plicur zahar vaniliat
  • 2 cutii de frisca lichida de 200ml
  • 300g visine 
  • 100g ciocolata neagra
  • un plic gelatina
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Facem un pandispan astfel:

Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt .

Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45 de minute .

Cand este gata o lasam sa se raceasca si o taiem in 2 astfel incat sa obtinem 3 foi .

Batem frisca bine si o impartim in doua ,adaugam gelatina care a fost pusa la inmuiat si desfacuta pe baie de abur.

Asezam o foaie  dupa care jumatate din frisca si jumatate din visine ,asezam a doua foaie si apoi restul de frisca si visine ,punem si cea de-a treia foaie dupa care  radem ciocolata neagra .

Dam la rece pana a doua zi apoi o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 23:23
prima servita
la 28.08.2011, 23:23
Ce buna tre' sa fie
la 28.08.2011, 23:24
na ca lau mi-a furat-o))
la 28.08.2011, 23:24
am fost mai rapida
la 28.08.2011, 23:31
chiar ca sunte-ti rapide fetelor ,

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking