Prajitura cu gem si nuci

Postat de gaby_d in Prajituri
4 Mai 2010 | 36233 vizualizari
Prajitura cu gem si nuci

Ingrediente

  • 200gr unt
  • 400gr zahar pudra
  • 500gr faina
  • 1praf de copt
  • putina sare
  • 9oua
  • gem de prune
  • 400gr nuca macinata
  • cateva bucati intregi de miez de nuca

Mod de preparare

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar

se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea

se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic)

peste aluat se intinde un strat de gem ,bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:

nuca,se amesteca cu 6galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8oua(doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra

se introduce tava in cuptorul preincalzit pt 25-30min

daca nu e rumenita frumos,mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10min

e delicioasa!

e aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza:))

sursa

multumesc Dana!>:d<

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2010, 23:35
Prima.
la 04.05.2010, 23:38
Antena 1.))))
la 04.05.2010, 23:45
arata bine gaby si e si usor de facut si gustos,super pun si 5 furculite
la 04.05.2010, 23:48
da,nadina,20min mi-a luat-o s-o fac.dureaza mai mult coptul)).si chiar e o prajitura fina
la 04.05.2010, 23:49
La ora asta cred ca bag un Discovery. Adorm mai repede.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking