Ingrediente
- 400 gr zahar
- 200 gr margarina (sau140 gr untura)
- 350 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 lamaie
- putin lapte
- 250 gr nuca macinata
- un praf de sare
- 1 borcan gem (450 gr)
- 9 oua
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 100 ml rom
- zahar vaniliat
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca este necesar.
Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la final.
In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.
O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|