Prajitura cu gratar

Postat de babi5 in Prajituri
20 Apr 2013 | 5103 vizualizari
Prajitura cu gratar

Dragii mei, azi am facut aceasta prajitura, care este un deliciu. Nu se face greu si o putem incadra in prajiturile de sarbatoare...e un picut asa...mai "fitoasa".E bunaaaa, ce mai la deal la vale...

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 200 gr margarina (sau140 gr untura)
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • putin lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem (450 gr)
  • 9 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 ml rom
  • zahar vaniliat
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi o frecam cu margarina sau untura. Adaugam 3 galbenusuri de ou, sucul si coaja de la o lamaie, 150 gr zahar si putin lapte, daca  este necesar.

Facem un aluat din care 1/4 il punem la o parte si din 3/4 de aluat intindem o foaie pe  care o asezam intr-o tava pregatita dinainte cu hirtie  de copt. Peste foaia pusa in tava intindem un borcan de  gem. Apoi 6 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr zahar si zaharul vaniliat pina devin albicioase. Din 9 albusuri se bate bine spuma, apoi spuma obtinuta o incorporam in galbenusurile frecate. Adaugam 2 linguri pesmet, nuca macinata si scortisoara. Cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus pina se omogenizeaza totul. Compozitia obtinuta o asezam peste foaia din tava, uniformizam si din aluatul pus la o parte facem gratarele pe care le  asezam in diagonala, in asa fel incit sa se formeze romburi la  final.

In cuptorul incalzit in prealabil punem prajitura si o lasam la copt pina devine aurie bine deasupra. Cind este gata de copt o scoatem din cuptor si asa calda o stropim cu rom si presaram deasupra zahar tos.

O bunatate de prajitura si va invit cu mare drag sa o incercati.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Pregatirea foilor: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Postat de Creatsa

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2013, 21:13
la 20.04.2013, 21:18
bun bun
la 20.04.2013, 21:22
la 20.04.2013, 21:27
Cred ca este foarte buna prajiturica asta .
la 20.04.2013, 21:36
Buna.rau : bya ralu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking