Prajitura cu iaurt

Postat de pusikmea in Prajituri
28 Dec 2013 | 16106 vizualizari
Prajitura cu iaurt

Va recomand aceasta prajitura pentrru masa de Revelion, este o prajitura foarte racoritoare, cu crema fina si pufoasa, afine si glazura de ciocolata. Afinele se pot inlocui cu ce fructe va plac. Prajitura preluata de pe site-ul Bucatareselor Vesele , dar adaptata la gusturile noastre.

Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • ~ 250 - 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g iaurt fructe
  • 200 g iaurt
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 250 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • afine

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

 

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, faina, praful de copt, cacaoa, esenta de rom.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara ( tava de la aragaz ), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit ~ 15 de minute la foc mic.

Facem testul cu scobitoarea si se lasa la racit.

Pregatim crema de iaurt:

Iaurtul se amesteca cu iaurtul de fructe si zaharul, se amesteca putin pana se omogenizeaza.

Separat batem frisca lichida cu zaharul vanilat.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. ( se hidrateaza in apa rece, eu intotdeauna o hidratez in mai putina apa decat scrie pe pachet, se lasa 10 minute pana se umfla dupa care se topeste la baine-marine, ATENTIE!!! NU TREBUIE SA FIARBA!!!! Altfel gelatina se distruge) .

Se amesteca iaurtul cu frisca batuta si cu gelatina si se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.

Daca, crema este subtire, se da la rece 10 minute, daca este deja intarita, se pune direct pe blat ( este posibil sa ramana lichida, in functie de ce frisca  folositi si cat de bine se bate, deci nu trebuie sa va speriati daca nu se intareste imediat ).

Se pune 1/2 din crema peste blat ( pe care il insiropati daca vreti, eu l-am lasat asa si a fost numai bun ) apoi se pun afinele din loc in loc si restul de crema, se niveleaza cu un cutit cu lama groasa.

Deasupra se pune glazura ( se pun toate ingredientele intr-un ibric si se pun pe foc, pana se topeste ciocolata, nici aceasta nu trebuie sa fiarba!!!! ).

Optional se presara ciocolata rasa.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Postat de momo121

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura cu cafea si bailey's Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura cu prune si cacao

Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2013, 09:32
yuuum!
la 28.12.2013, 09:35
mmm...delicioasa
la 28.12.2013, 10:03
tare buna!
la 28.12.2013, 10:04
La fav cu ea
la 28.12.2013, 10:05
Minunata!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking