Prăjitură cu iaurt, ness și stafide

Postat de panacris in Prajituri
10 Oct 2013 | 4915 vizualizari
Prăjitură cu iaurt, ness și stafide

O rețetă inventată din mers. Am plecat de la baza prăjiturilor simple și rapide! A ieșit un deliciu! Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • ouă 6 bucăți,
  • zahăr tos 18 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • margarină Unirea 250 g,
  • iaurt Pilos 500 ml,
  • făină cât cuprinde cca. 400 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • stafide 50 g,
  • ness cca. 50 g,
  • zahăr pudră pentru ornat.

Mod de preparare

Ouăle se amestecă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, margarina topită, iaurtul, coaja de lămâie zaharistă, până ce se obșine un amestec omogen. În acest amestec se adaugă făina și praful de copt cernute și se amestecă ușor până se înglobează, și se obține un aluat asemănător cu cel al checului. În final se adaugă stafidele și praful de ness, se amestecă ușor până ce se înglobează, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de pregament și se dă la copt, în cuptorul preîncins, cca.35 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, abia apoi se pudrează cu zahăr praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt, ness și stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

Postat de merisor67

Desert briose bicolore cu banuti de ciocolata albi si negri

Frecăm untul moale cu îndulcitorul și un praf de sare, apoi încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm iaurtul, apoi bicarbonatul care se va stinge în aciditatea iaurtului....

Citeste continuarea

Desert prajitura Ochelari

Postat de diaconta

Desert prajitura Ochelari

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2013, 18:00
la 10.10.2013, 18:04
Wowww Ramona! Mulțumesc!
la 10.10.2013, 18:08
am venit la prajitura
la 10.10.2013, 18:09
vaaai ce bunatate avem aici!
la 10.10.2013, 18:11

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking