Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata

Postat de miha in Prajituri
18 Iun 2014 | 11287 vizualizari
Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 140 g iaurt
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri lichior Sheridan’s

Mod de preparare

Blat:

Ciocolata tocata o topim la foc mic sau la bain marie, impreuna cu untul taiat cubulete. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul si esenta de vanilie si mixam compozitia pana aceasta devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si iaurtul. Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Incorporam usor in crema de ciocolata.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Punem apa atat cat sa acopere bine gelatina.

Ciocolata tocata sa rupata bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 150 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparta la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Intre timp batem restul de smantana pentru frisca. Nu e necesar ca frisca sa fie foarte ferma, e de ajuns sa o batem atat cat sa devina pufoasa.

In crema racita incorporam iaurtul, amestecand usor cu mixerul, iar la sfarsit frisca batuta. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata tocata sau rupta bucatele o topim la foc mic sau la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si dam la congelator pentru vreo 30-40 de minute. Mixam apoi crema pana aceasta devine pufoasa.

Pentru sirop punem apa intr-un pahar, adaugam zaharul si lichiorul si amestecam.

Blatul racit il punem in tava in care l-am copt. Daca tava nu e detasabila, tapetati cu folie alimentara. Insiropam si punem crema de iaurt. Crema de ciocolata o punem intr-un posh. Introducem varful in crema de iaurt si strangem pana la suprafata prajiturii se formeaza un cerc. Continuam operatiunea pe toata suprafata prajiturii.

Eu am fost cam liniara :)) dar bulinele se pot face si mai dezordonate.

Presaram inimioarele roz pentru decor si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste suficient si prajitura se poate scoate din forma.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Postat de MotanLaOale

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza

Postat de caroline

Desert prajitura cu branza

Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit.  Adaugam branza si amestecam in continuare.  Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2014, 11:43
Bravo Miha
la 18.06.2014, 11:46
bulinele...sunt serioase sau neserioase? )))
ce-mi place crema cu iaurt,este extrem de fina
la 18.06.2014, 11:48
bulinele-s ca si aia de le-o facut!
la 18.06.2014, 11:48
multumesc Giana!
la 18.06.2014, 11:53
Bulinele se topesc in mana sau in gura?

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking