Prajitura cu iaurt si fructe goji

Postat de rhapsody in Prajituri
14 Mar 2013 | 3992 vizualizari
Prajitura cu iaurt si fructe goji

Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 280 g iaurt
  • 300 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 65 ml ulei de palmier
  • 10 g praf de copt
  • 5 lg fructe deshidratate de goji
  • 1 praf de sare
  • 1 lg suc de portocala
  • coaja de la o portocala

Decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lgt cu varf intaritor de frisca
  • 2 lg fructe goji

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat. 

4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. 

5. Incorporam in galbenusuri uleiul de palmier mixand bine.

6. Turnam iaurtul in compozitia cu galbenusuri, mixam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem apoi coaja si sucul de portocala si amestecam.

7. Incorporam 2-3 lg de albusuri batute in compozitie cu ajutorul unei spatule, mai incorporam inca pe atat, punem fructele de goji, iar apoi turnam compozitia in albusurile batute si inglobam cu grija cu  spatula.

8. Punem compozitia intr-o tava (24 cm in diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe gratarul din mijloc, pentru 60 minute. Verificam cu o scobitoare - daca iese curata blatul e copt.

9.  Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit.

10. Intr-un bol, punem intaritorul de frisca si smantana (daca doriti puteti pune si 1 lgt de zahar pudra) si mixam pana cand aceasta capata consistenta si volum.

11. Ornam prajitura cu frisca si cu fructe goji.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe goji" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...

Citeste continuarea

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Postat de Oana

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare Topiti untul si amestecati-l separat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 08:26
la 14.03.2013, 08:31
o bunatate!!
la 14.03.2013, 08:35
E aşa, mai uşor,mai pentru regim ori diată. Cel puţin eu aşa îl văd de aici, din faţa calculatorului.
Minunat!
la 14.03.2013, 08:40
Va multumesc!
la 14.03.2013, 08:41
Padre, cred ca orice praji e "usoara" daca manancam cu moderatie.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking