Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Postat de Creatsa in Prajituri
19 Ian 2014 | 8242 vizualizari
Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata

Pufoasa,aromata si delicioasa :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • Jeleu de visine:
  • 450 g visine congelate fara samburi
  • 4 linguri amidon
  • 50 ml apa
  • 150 g zahar
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri Nesquik
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri fineti/nutella
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • Glazura 1 :
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixeaza pana devin tari si lucioase. Separat freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale. Adauga galbenusurile peste albusuri amestecand usor. Amesteca faina cu praful de copt si cerne-o in prealabil. Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit pe un gratar apoi taie-l in doua.

Intr-o craticioara pune la fiert visinele cu zaharul pana se topeste zaharul. Paseaza visinele cu ajutorul unui blender pana devin un piure fin. Dilueaza amidonul cu apa apoi adauga-l peste piureul de visine. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Pe o tava pune primul blat si unge cu crema de visine.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adauga treptat Nesquik-ul, cacaua si amidonul. Toarna treptat din laptele fierbinte amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana prinde consistenta. Lasa budinca la racit apoi adauga romul si nutella.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Topeste gelatina (Atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste crema de ciocolata . Mixeaza frisca (nu foarte tare ,doar cat sa prinda consistenta) apoi adauga treptat din crema de ciocolata. Introdu crema in frigider amestecand din cand in cand pana se intareste usor.(atat cat sa nu curga)

Pune crema peste jeleul de visine apoi acopera cu al doilea blat si da prajitura la rece pentru minim 5 ore. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile si portioneaza prajitura .(mie mi-au iesit 15 bucati)

Topeste ciocolata cu frisca apoi pune glazura pe fiecare prajitura. Da-le la rece pana se intareste ciocolata.

Pentru a doua glazura topeste ciocolata alba cu frisca apoi pune cate 1 lingurita de ciocolata in mijlocul fiecarei prajituri si las-o sa se prelinga peste glazura de ciocolata cu lapte.

Presara fulgi de ciocolata si baga-le la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Postat de diaconta

Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.01.2014, 00:44
ce minunat arata! si eu azi tot cu jeleu de fructe am avut desertul Tare mult imi plac si le combin in tof felul de deserturi
la 19.01.2014, 01:17
Wooooow,arata perfect de bine!!!
la 19.01.2014, 05:33
buna
la 19.01.2014, 05:48
foarte buna
la 19.01.2014, 06:16
Imi place f. Mult! Si ce de poze explicative, bravo!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking