Prajitura cu lava de ciocolata

Postat de bitza in Prajituri
30 Iul 2010 | 4529 vizualizari
Prajitura cu lava de ciocolata

Ingrediente

  • BLATUL:
  • * 150g faina
  • * 120g zahar
  • * 3 oua
  • * 60g. ulei
  • * 1 / 2 lingurita praf de copt
  • * 2 linguri de rom
  • * aproximativ 50 ml suc de lamaie
  • * coaja rasa de lamâie
  • * Topping:
  • * 100g de ciocolata amara
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 4 linguri lapte

Mod de preparare

1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in patrate,dreptunghiuri,triunghiuri etc.

2. Ciocolata amaruie se pune intr-un castron,se adauga 3 lg lapte si se da la cuptorul cu microunde pana se topeste,daca mai este nevoie se mai adauga lapte pentru a devenii un sos de ciocolata.La fel se procedeaza si cu ciocolata alba,dar aceasta trebuie sa fie mai tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lava de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lava cake

Postat de Pungasa_Rogue

Lava cake

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...

Citeste continuarea

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Postat de Antonia_Mindru

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Pentru inceput se pune o  oala cu apa la fiert in care se va topi untul si ciocolata la Bain-Marie. Cand acestea s-au topit, se amesteca ciocolata si untul cu oualele si galbenusurile. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2010, 22:34
Bitza, sunt prima,repede ca mi s-a umlput gura de apa ; functioneaza bine ''laboratorul ''tau !
la 30.07.2010, 22:38
si eu am venit repede
la 30.07.2010, 22:47
arata foarte bine felicitar
la 30.07.2010, 22:51
la 30.07.2010, 22:57
faine si ce farfurii faine ai

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking