Ingrediente
- Blatul cu mac:
- 4 oua
- 5 linguri de faina alba
- 5 linguri de zahar
- un praf de sare
- 50 g mac
- 1lingurita praf de copt
- Blat cu nuca de cocos:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina alba
- 50g nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de amidon
- 500 ml frisca
- Mai avem nevoie:
- 15-20 biscuiti simpli
- 1 cana de cafea indulcita
- 100g ciocolata
- 50 g unt
Mod de preparare
Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.
Blatul cu nuca de cocos: Batem spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam faina alba ,nuca de cocos si praful de copt. Turnam compozitia in aceaiasi tava in care am facut blatul cu nuca (tapetata cu hartie de copt ) si dam la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.
Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur,pana cand se ingroasa si o lasam sa se raceasca dupa care o amestecam cu frisca batuta spuma .
Asamblarea: Peste blatul cu mac intindem 1/3 din crema dupa care o acoprerim cu biscuiti inmuiati in cafea .Deaspra biscuitilor turnam ciocolata topita pe baie de abur cu untul .Dam prajitura la frigider pana cand ciocolata se intareste. Cand ciocolata s-a intarit turnam deasupra 1/3 din crema ,asezam desupra blatul de nuca de cocos si turnam desupra resul de crema.
Decoram cu ciocolata topita pe baie de abur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|