Ingrediente
- 1 kg de mere
- 0,5 kg dovleac
- 250 g margarina
- 1 cana de gris
- 1 cana de faina
- 1 cana de zahar
- 1 plic de praf de copt
- o esenta de rom
- 100 g miez de nuca
- 100 g alune fara sare
- scortisoara
Mod de preparare
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. (nu le calim pe foc)
Procedam in acelasi mod si cu dovleacul.
Facem un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.
Impartim cantitatea de mere in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.
Tava se unge bine cu o treime din cantitatea de margarina . Jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina o imprastiem uniform pe fundul tavii, apoi acoperim totul cu un strat de dovleac ras si jumatate din cantitatea de mere. Presaram scortisoara din belsug, pe toata suprafata prajiturii. Imprastiem cu grija restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Finalizam cu un strat consistent de miez de nuca si alune macinate .
Coacem la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca, taiem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si dovleac ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|