Prajitura cu mar si dovleac ( de post )

Postat de Ina in Prajituri
4 Feb 2012 | 18989 vizualizari
Prajitura cu mar si dovleac ( de post )

Mi-a placut foarte mult prajitura cu mere, asa ca am executat-o si cu dovleac :)

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 0,5 kg dovleac
  • 250 g margarina 
  • 1 cana de gris
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • o esenta de  rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g alune fara sare
  • scortisoara

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. (nu le calim pe foc)

Procedam in acelasi mod  si cu dovleacul. 

Facem  un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si un plic cu praf de copt.

Impartim cantitatea de mere  in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 iar margarina se imparte in 3.

Tava se unge bine cu o treime din cantitatea de margarina .  Jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina  o imprastiem uniform pe fundul tavii,  apoi acoperim totul cu un strat de dovleac ras si jumatate din cantitatea de mere. Presaram scortisoara din belsug, pe toata suprafata prajiturii.  Imprastiem cu grija  restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din margarina taiata cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de margarina. Finalizam cu un strat consistent de miez de nuca si alune macinate . 

Coacem  la foc potrivit cca 40-45 de minute. Lasam sa se raceasca, taiem  si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si dovleac ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Postat de privatelaura

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle. Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Postat de caroline

Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 16:45
buna buna
la 04.02.2012, 16:51
oh cat de bine arata
la 04.02.2012, 16:53
Motanel , mamaieelena prajitura asta are o aroma ce nu poate fi descrisa in cuvinte
la 04.02.2012, 17:02
wow,da ,asa ceva vreau si eu
la 04.02.2012, 17:04
Mamaie
Cris

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking