Prajitura cu mar si frisca

Postat de gaby_d in Prajituri
19 Oct 2011 | 4259 vizualizari
Prajitura cu mar si frisca

Am pornit de la reteta Inei, ca prea-mi facuse pofta, dar pan' la urma am respectat dar nu total, ca n-as fi io daca as face reteta identica :D :))

Ingrediente

Aluat

  • 3 oua
  • o cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/ 2 cana lapte
  • un plic praf copt
  • 22 linguri faina
  • putina sare
  • o lingurita coaja rasa lamaie

Umplutura

  • 7-8 mere mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o lingurita scortisoara
  • 150-200 ml frisca -pt ornat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat
Punem intr-un bol ouale cu zaharul.
Le mixam timp de 8-10 minute.
Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.
Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.

Umplutura
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.
Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.
Punem scortisoara si oprim focul.

  preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.
Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.
Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.

Calduta o pudram cu zahar.
Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.
E delicioasa si simplu tare de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Inima cu alune de padure

Postat de ancutsa

Desert prajitura Inima cu alune de padure

  Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mar si frisca

Postat de reisnaor_2006

Desert prajitura cu mar si frisca

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2011, 13:07
tare buna e!
la 19.10.2011, 13:08
asa-i ca-mi dai ?
la 19.10.2011, 13:12
delicioasa rau
la 19.10.2011, 13:20
Dia, da, ca mai este un colt in tava si risc sa-l arunc, nu mai bine-l mananci tu?
la 19.10.2011, 13:20
alinutza si cris
tu cris, noi n-am mai vb de mult si..chiar ne iubeam tu pe vremuri

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking