Prajitura cu mere

Postat de getix in Prajituri
27 Ian 2013 | 4264 vizualizari
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 5 linguri cu zahăr,
  • 5 linguri cu făină,
  • 1/2 pliculeţ praf de copt,
  • 3 linguri de apa minerala
  • Crema de mere :
  • 2 kg mere,
  • 6 linguri zahar pt topit,
  • zahar vanilat (2),
  • sorţişoară măcinată + 3 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie
  • am cumparat plic de la Dr.Oetker+ esenta de vanilie
  • Ornat : 400 ml frişcă lichidă Hulala, fulgi de migdale prăjiţi

Mod de preparare

Merele se curăţă   de coajă. Se taie  fâşiuţe, precum feliile de portocale  si se amesteca cu scortisoara, zaharul  si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit  zaharul caramelizat se tapeteaza  cu unt. Merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat.

 Intre timp pregatim blatul :  se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare . Gălbenuşurile se freacă cu zaharul pana devine o crema,   iar in timp ce mixam punem si apa minerala ( nu toata odata ). Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt.   Cand merele  sunt aproape coapte, se scoate tava si se pune blatul peste mere apoi se introduce iar la cuptor .  Cand blatul este copt , se dă la răcit.

Cat se raceste  blatul+ merele , pregatim  crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic apoi mixam si frisca.

Eu nu am mai pus zahar in frisca . Rasturnam blatul pe un platou, aranjam merele sa fie uniform, punem crema de vanilie , apoi frişca şi presărăm deasupra   fulgi de migdale prajti. Se lasă la rece până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 20:52
Ce bunatate de prajituira ai facut!
la 27.01.2013, 21:07
multumesc Meri
la 27.01.2013, 21:07
delicioasa prajitura
la 27.01.2013, 22:47
la 28.01.2013, 09:32

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking