Ingrediente
- Aluat:
- 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
- 1/2 pachet de unt
- 1 plic praf de copt
- 100 gr. zahar
- 3 oua
- faina cat cuprinde(cam 400 g,sa iasa un aluat elastic,care nu se leaga de maini)
- putina zeama de lamaie
- sare
- Umplutura:
- 1 kg mere rase
- dulceata de cirese
- scortisoara
- ulei
- gris
Mod de preparare
Umplutura:
- speli merele si le dai pe razatoare
- le storci putin si le calesti in putin ulei
- adaugi dulceata si amesteci
Aluat:
- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare
- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor
- adaugi untul inmuiat si zaharul
- continui cu crema de branza
- adaugi treptat si restul de faina
- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini
- il lasi putin la odihnit
-tapetezi tava cu hartie pentru copt
Montare:
- imparti aluatul in 2
- intinzi prima foaie si o asezi in tava
- presari putin gris
- asezi umplutura
- intinzi cea de a 2-a foaie
-dai la cuptor pentru cca 45 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|