Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de babi5 in Prajituri
16 Oct 2013 | 11868 vizualizari
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Este prajitura preferata a lui Andyca si Denis si pentru ca Babi merge maine la ei, azi le-am pregatit-o, folosind de asta data zaharul brun pentru mere si la aluat am folosit in loc de smantana Ceva Fin de la Delaco. Tava folosita 45/35 cm. Rezultatul bun, fiindca am folosit mere din belsug.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 190 gr untura
  • 3 oua
  • 150 gr zahar cristal
  • 500 gr zahar brun
  • 150 gr ceva fin de la Delaco
  • 2,5 kg mere
  • 2 pliculete scortisoara macinata
  • 150 gr gris
  • 2 zahar vaniliat
  • 1esenta lamaie Dr. Otker
  • coaja de lamaie confiata
  • putina sare
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta la frigider pentru 30 minute.

De cu seara am spalat merele, le-am ras, am adaugat zaharul brun si scortisoara si am lasat sa dea citeva clocote, apoi am adaugat grisul in ploaie, lasand sa mai dea citeva clocote. Am dat de o parte si le-am lasat pana a doua zi la rece.

Intr-o tava (a mea 45/35 cm) punem hartie de copt, impartim aluatul in doua parti. Dintr-o parte intindem o foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam pe alocuri cu o furculita, apoi asezam  merele. Din cealalata parte de aluat facem grilaje si le punem in diagonala obtinand astfel romburi.

Introducem tava la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste frumos, apoi scoatem tava si o lasam la rece.

Intre timp punem cubul de ciocolata intr-o craticioara  cu o lingura de smantana, amestecind continuu sa nu se lipeasca de fundul craticioarei. Dupa ce s-a topit, cu glazura obtinuta stropim  prajitura, formand suvite dupa imaginatia fiecaruia. O lasam sa se raceasca bine fiindca merele sunt multe, umplutura fiind mai groasa sa nu curga.

Pofta buna si sunt sigura ca o sa aveti fiindca este un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2013, 13:59
la 16.10.2013, 14:37
f buna
la 16.10.2013, 14:38
la 16.10.2013, 14:42
Buna prajitura Mala
la 16.10.2013, 14:57

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking