Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie

Postat de simona72 in Prajituri
8 Apr 2015 | 6583 vizualizari
Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie

O prajitura usoara si ca mod de preparare, dar si usor de mancat. De mare ajutor mi-a fost tava dreptunghiulara cu margini detasabile. Nu mi-am dat seama de ajutorul ei decat atunci cand am folosit-o...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 praf de copt
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri pline cu iaurt grecesc
  • 200 g faina
  • Pentru insiropat blatul:
  • sucul de la 1 mar (aproximativ 80-100 ml)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri de la oua de tara
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • 250 g mascarpone
  • In plus, mai aveti nevoie de:
  • 1 borcan mere pentru placinta, borcan de 800 gr(mere puse in toamna aduse de la tara)
  • 1 lingura scortisoara macinata(optional)
  • aproximativ 300 gr biscuiti digestivi
  • pentru decor: ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la bezea. La amestecul rezultat adaugam vanilia, amestecam, adaugam iaurtul si amestecam usor de jos in sus. Amestecam faina cu praful de copt si-l adaugam la compozitia pentru blat. Punem aluatul in tava dreptunghiulara cu margini detasabile, captusita pe fund cu hartie de copt, iar marginile unse cu ulei si pudrate cu faina. Coacem blatul la 170 grade pentru 25-30 minute. Lasam blatul sa se racesaca, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si-l punem la loc in tava cu inelul detasabil pus.Dupa ce blatul s-a racit cateva ore, il insiropam cu sucul extras de la un mar(eu am folosit un storcator de fructe) si-l lasam 30 minute sa intre bine sucul in blat. Peste blatul insiropat punem merele de la borcan si le distribuim uniform pe toata suprafata blatului. Peste mere punem biscuitii digestivi unul langa altul, pana acoperim toata suprafata cu biscuiti. Dam tava la rece pana pregatim crema.

Pentru crema de vanilie: punem laptele pe foc intr-o craticioara cu fund dublu pana ajunge la punctul de fierbere. Amestecam galbenusurile cu indulcitorul si extractul de vanilie. Peste galbenusuri punem laptele fierbinte si amestecam cu telul tip para.

Transferam totul in craticioara in care am fiert laptele, adaugam amidonul diluat in putin lapte rece, lasam pe foc si amestecam continuu pana crema se leaga si are consistenta unei budinci. Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece, apoi o dizolvam pe flacara foarte mica. O adaugam la crema de vanilie.

Punem o folie alimentara peste crema(sa nu prinda pojghita) si o dam la rece. Nu este necesar sa fie complet rece, dar sa nu fie fierbinte...daca este putin calduta este perfecta. Mixam crema de vanilie si adaugam treptat mascarponele pana la incorporarea completa a acestuia. Turnam crema peste stratul de biscuiti, o intindem uniform si o dam la rece pentru 3-4 ore.

Radem ciocolata deasupra, indepartam marginile detasabile si prajitura poate fi portionata si servita. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Postat de RuxyRux

Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

Se prepara blatul: Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase. Pentru blatul de cacao...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de napolitane

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi de napolitane

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2015, 18:45
ioi, ce buna!
la 08.04.2015, 18:48
vai ce bine arata, vreau si eu!
la 08.04.2015, 18:49
Am declarat-o prajitura mea preferata cu mere s-a papat toata, toata in mare viteza
la 08.04.2015, 18:50
Cu crema de vanilie o nebunie
la 08.04.2015, 18:58
direct la favo

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking