Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
3 Dec 2012 | 11344 vizualizari
Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 14 linguri suc stors de mere
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7-8 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita anason
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:

Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot zeama. Tragem tigaia de pe foc si punem scortisoara, anasonul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Amestecam bine si lasam compozitia de mere sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un bol punem sucul stors de mere, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel pana zaharul se topeste. Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Incepem sa incorporam faina, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat nu mai adaugam faina deloc. Rupem un sfert din aluat, il invelim in folie si il bagam in frigider. Restul de aluat il punem pe masa de lucru si intindem o foaie.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si punem hartie de copt. Asezam foaia de aluat,  pe care o intepam cu furculita din loc in loc, apoi punem umplutura si o nivelam cu o paleta.

Scoatem aluatul de la frigider si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari peste mere, dar sa acoperim intreaga suprafata a prajiturii. Bagam tava in cuptorul incins, la temperatura de 170-180 de grade. Lasam prajiturica acolo pana devine usor rumena. Scoatem tava cand este coapta prajitura, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Daca o lasati pana a doua zi, prajitura va fi excelenta pentru a fi servita. Puteti servi si imediat ce e gata, dar e usor crocanta. Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat ras (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura tres leches (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura tres leches (reteta video)

Intr-un bol incapator puneti untul moale si zaharul si mixati bine pana ce ingredientele se incorporeaza.  Adaugati si ouale si mixati-le si pe ele pana obtineti o compozitite omogena....

Citeste continuarea

Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat. Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 12:14
E buna rau cu mere!
la 03.12.2012, 12:17
superrrrr
la 03.12.2012, 12:20
la 03.12.2012, 12:21
ce buna trebuie sa fie ...
la 03.12.2012, 12:24
Delicioasa! Sa stii ca vreau 2 bucatele

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking