Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter

Postat de camelia75 in Prajituri
27 Iun 2013 | 6909 vizualizari
Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter

Azi, pot sa va spun ca vasul Zepter m-a cucerit!!!De ce? Pentru ca am reusit sa fac o prajitura foarte gustoasa si rapida, fara a fi nevoita sa folosesc cuptorul.

Ingrediente

  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt nesarat
  • 2 mere potrivite(sau unul mai mare)
  • 1/2 conserva ananas taiat cubulete
  • 1 lingura migdale macinate
  • ALUAT
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar zeama si coaja data pe razatoare de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 4 linguri rase faina
  • 1 lingura migdale macinate

Mod de preparare

1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu)

2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate.

Mod de preparare aluat:

1.Mixati bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie pana cand compozitia devine ca o crema.

2.Adaugati coaja de lamaie,migdalele macinate si faina.Mixati la viteza mica pana compozitia devine omogena.

3.Turnati compozitia peste merele si ananasul din vasul Zepter si acoperiti vasul cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.

4.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus OPRITI FOCUL.Ridicati capacul,stergeti condensul format si acoperiti din nou vasul.

5.Ridicati capacul dupa ce acul termocontrol coboara in zona galbena si rasturnati prajitura pe un platou.

6.Taiati prajitura cand s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandişpan cu afine şi vişine

Postat de diaconta

Pandişpan cu afine şi vişine

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite). Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile. Albusurile le-am mixat (eu prefer sa...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Postat de oanapl

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 17:19
Se pare ca vasul asta e o minune...dar e si scump....
la 27.06.2013, 17:20
Cred ca merita toti bani
la 27.06.2013, 17:21
Ei, ăsta era și la mine în plan!
la 27.06.2013, 17:27
cum arataa..!!!vreau si eu!!!
la 27.06.2013, 17:31

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking