Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)

Postat de Sidy in Prajituri
2 Dec 2010 | 11994 vizualizari
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 700 ml apa fiarta
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 100 g nuci macinate
  • 4-5 mere rase
  • 125 g margarina
  • 1 praf copt
  • scortisoara
  • esenta rom

Mod de preparare

150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se coaca si facem proba cu scobitoarea. Cind s-a copt, o scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema :150 g zahar se caramelizeaza , peste care adaugam 300 ml apa fierbinte apoi 5 linguri de faina si 1-2 cu amidon, invartim bine bine pina se amesteca fara sa fie cocoloase. Se adauga esenta de rom si lasam crema sa se raceasca.

Margarina se invarte bine cu mixerul si se adauga pe rind cite o lingura din crema racita. Daca crema este prea groasa se adauga citeva linguri cu gem din care preferati.

Crema se pune peste blatul racit si se orneaza cu ciocolata de post razuita sau cu bombonele. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu gem de caise

Postat de merisor67

Negresa cu gem de caise

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Brownie bottom cheescake

Postat de Ela68

Brownie bottom cheescake

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2010, 15:01
la 02.12.2010, 15:17
superrrr.....
la 02.12.2010, 15:22
arata super
la 02.12.2010, 15:25
Waw! vreau si eu sper ca mai ai si pentru mine
la 02.12.2010, 16:20
si eu, daca se poate...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking