Ingrediente
- 4 oua
- 2 cani faina
- 1 si 1/2 cana de zahar
- 150 ml lapte dulce
- 150 gr unt
- 1 praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 6-7 mere
- scortisoara 1 lingurita
- 3-4 linguri de zahar
- 50 gr unt
- esenta de rom
- 3 linguri de gris
Mod de preparare
Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama lasata de la mere; le lasam sa se raceasca si ne apucam de aluat.
Spargem ouale intr-un castron si presaram cu sare;adaugam zaharul si frecam pana incepe sa faca o spuma alba;adaugam untul topit si racit si laptele; faina o amestecam cu praful de copt;adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi incepem sa incorporam usor faina.
Ungem o tava cu unt - eu am o tava de yenna care are 30 x 40 si este destul de inalta - si prajitura iese inlata.
Punem compozitia de aluat in tava apoi presaram cu o lingura bucatile de mere, cu tot cu zeama lasata. Pudram cu inca putina scortisoara si dam la cuptor pt cca 40-50 minute.
Iese o prajitura pufoasa,insiropata si delicioasa!
Dupa ce se raceste se pudreaza putin cu zahar farin si se taie in patrate generoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si scortisoara/mere si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|