Prajitura cu merisoare si nuci de post

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
10 Dec 2013 | 13713 vizualizari
Prajitura cu merisoare si nuci de post

Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)

Ingrediente

    • Ingrediente pentru o tava de 25cm/38 cm, ingrediente in grame si cani (cana gradata de 250 ml)
    • 375 gr margarina (1 pachet si jumatate)
    • 260 gr faina (2 cani)
    • 85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani)
    • 220 gr zahar brun (1 cana)
    • 75 gr fulgi de cocos (1 cana)
    • coaja de la o lamaie (portocala)
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 120 gr nuci prajite (1 cana)
    • Umplutura:
    • o conserva gelatina de merisoare (sau gem 350 gr)
    • 300 gr gem de caise (sau portocale)

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.

Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.

Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.

In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).

Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.

Ies aproximativ: 30 de bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu merisoare si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Postat de merisor67

Desert biscuiti spritati, cu aroma de vanilie

Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună...

Citeste continuarea

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 02:52
Asta este cu dedicatie pentru Merisor
la 10.12.2013, 03:50
Prima !!!
la 10.12.2013, 06:25
si nu ma bag,ca e cu dedicatie..
la 10.12.2013, 08:10
Sa nu va prind pe aici!!!!
Sau lasa, veniti ca eu sunt fata buna, va dau si voua cate un coltisor
O bunatate de prajitura ai facut!
la 10.12.2013, 08:30

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking