Prajitura cu mingiute

Postat de Valclaudia in Prajituri
27 Oct 2013 | 4571 vizualizari
Prajitura cu mingiute

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr.zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr.faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 lingura cacao
  • 40 ml ulei
  • Mingiute:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (eu i-am preparat in casa dupa reteta asta: http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-52188.html)
  • 100 gr. fulgi nuca de cocos
  • 70 gr. musli cu fructe confiate
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 150 gr. zahar
  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • Crema ganache:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • bombonele de zahar in forma de stelute galbene

Mod de preparare

Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto.

Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, adaugam praful de cacao, uleiul, praful de copt stins in otet si apa minerala. La final adaugam faina si spuma de albusuri.

Turmam acest amestec peste mingiutele din tava, dam totul la copt la temperatura medie (170 grade) pentru cca 35 min. Facem testul cu scobitoarea si scoatem tava din cuptor lasand sa se raceasca blatul.

Preparam siropul la foc mic (apa+zahar+esenta de rom). Il lasam sa se raceasca, apoi il repartizam cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata prajiturii.

Portionam prajitura. Topim glazura de ciocolata la foc mic, intr-un ibric cu apa. Cand s-a topit, taiem coltul plicului si decoram toate portiile de prajitura.

Crema ganache se prepara dupa cum urmeaza: se incalzeste frisca intr-o craticioara la foc mic. Adaugam ciocolata, amestecam pana obtinem o crema omogena. Nu trebuie lasata sa fiarba! Dam crema deoparte, o lasam sa se raceasca complet, apoi o lasam cca 30 min. la frigider, dupa care o mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

Decoram cu crema portiile de prajitura,apoi presaram stelute galbene si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mingiute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de mure

Postat de sufletista

Desert prajitura cu crema de mure

Blat- mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam...

Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de Oana

Tarta cu mere

Mai intai am plegatit blatul. Am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana s-a format un aluat nelipicios. Se poate amesteca si cu mana, dar la tipul acesta de aluat fraged ar fi bine sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2013, 14:06
Claudia e superba prajitura ta
la 27.10.2013, 14:10
Minunata prajitura ai facut
la 27.10.2013, 14:11
la 27.10.2013, 14:19
Spectaculoasa prajitura ta!
la 27.10.2013, 14:22
punem de-un meci la amsa verde...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking