Ingrediente
- 4 oua
- 350 grame de morcov ras
- 280 grame de faina
- 200 grame de zahar
- 200 ml de ulei
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 sticluta de rom
- sare
- PENTRU GLAZURA:
- 1 albus
- 200 grame zahar pudra
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 pliculet praf de copt
Mod de preparare
Ouale se bat bine cu zaharul pana se formeaza o compozitie albicioasa. Treptat turnam uleiul si esenta de rom in timp ce amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu, putina sare si o incorporam in compozitia formata din oua. La final adaugam morcovul ras si stors bine de zeama.
Compozitia o turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina (eu am folosit o forma de chec). Lasa la cuptor 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Separat bate albusul spuma. Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza bine pana se topeste complet tot zaharul. La final stropeste cu zeama de lamaie.
Dupa ce prajitura se raceste glazureaza cu spuma de albus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|