Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata

Postat de andaoana in Prajituri
4 Apr 2014 | 4162 vizualizari
Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata

M-am indragostit de prajitura cu morcovi , si am incercat si aceasta varianta .

Ingrediente

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar sau indulcitor
  • -150 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -7-8 linguri faina
  • -2 linguri mac macinat
  • -50 gr goji
  • -1 pahar de 200 ml plin cu morcovi razuiti
  • -100 gr ciocolata rasa
  • -1praf de copt
  • Pt glazura:
  • -2 linguri lapte
  • -200 gr ciocolata cu 50%cacao

Mod de preparare

Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .

Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .

Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt granulele de zahar.

Lasam mixerul deoparte si cu un tel para sau cu o lingura de lemn amestecam restul ingredinetelor  :uleiul , laptele ,goji, ciocolata razuita si macul macinat , morcovii , faina si praful de copt .

Incorporam bine totul si turnam in tava pregatita in prealabil .

Dam la cuptor pentru 20-30 minute , vom face testul cu scobitoarea .

Cand este coapta o lasam sa se racoreasca si vom pregati glazura .

Intr-o cratita pe foc punem ciocolata rupta bucati si laptele , amestecam la foc mic pana cand se topeste ( atentie sa nu se arda ) . Cand este topita o turnam peste prajitura din tava , nivelam si lasam la racit.

Se serveste cu pofta . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Postat de aliliana

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2014, 13:23
la 04.04.2014, 13:31
Faina! am incercat-o si eu, dar fara mac.
la 04.04.2014, 13:32
minunata!
la 04.04.2014, 13:37
Vladimir
la 04.04.2014, 13:38
Dia este a doua oara cand fac , prima data am zis ca nu se poate sa fie asa gustoasa o prajitura cu morcovi, dar asta a fost si mai buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking