Ingrediente
- 4 morcovi maricei
- 100 g migdale
- 270 g faina
- 4 oua
- 150 g iaurt
- 100 g zahar
- 100 g unt la temperatura camerei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- 200 g mascarpone
- 3 - 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie (sau zahar pudra simplu si un pliculet zahar vanilat)
Mod de preparare
Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider.
Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii.
Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul.
Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen. Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava.
Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|