Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan

Postat de Criss in Prajituri
25 Apr 2014 | 13721 vizualizari
Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor Stevia
  • 1 cutie iaurt activia 0.1%
  • 1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • 4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Mousse de lamaie
  • 2 oua
  • 1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • 3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
  • 500 ml lapte 0.1%
  • 1 plic gelatina Dr.Oetker
  • coaja de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta si coaja de lamaie. Se toarna compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-a racit, se taie in doua foi. Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca, coaja de lamaie si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si zeama de lamaie.

Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.  Tava  de chec se tapeteaza cu folie alimentara. Se pune o parte din crema, apoi prima foaie de blat, restul de crema si cealalta foaie de blat. Se acopera cu folie si se pune tava in frigider 3-4 ore.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Postat de rocsi_1612

Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Briosele: Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si...

Citeste continuarea

Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

Crema am preparat-o cu o zi înainte. Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar. Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 10:39
vai, vaiiiii! ce-mi plac prajiturile cu lamaie!
la 25.04.2014, 10:43
ce buna tre sa fie
la 25.04.2014, 10:51
la 25.04.2014, 10:54
ce buna e asta o sa testez sie u daca se slabeste dupa ea e visul meu
la 25.04.2014, 10:57

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking