Ingrediente
- Blatul
- 8 oua
- 7 lg zahar
- un baton vanile
- 7 lg faina
- 20 gr ciocolata alba rasa
- coaja rasa de portocala
- Sirop
- o ceasca cafea expreso
- o lingurita de zahar
- esenta de rom
- Crema mousse de mascarpone
- 500 gr mascarpone
- 300 ml frisca
- un plic gelatina
- 200 gr ciocolata alba
- Decor
- 200 gr fructe de padure
- 2-3 lg zahar
- un plic gelatina
Mod de preparare
Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ciocolata coaja de portocala si vanilia .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam la cuptor circa 35 minute.
Siropul. Amestecam zaharul cu cafeaua rece si romul .
Crema .
Intr-o craticioara topim la bai-marie ciocolata cu frisca pana se topeste si lasam sa ajunga la temperatura camerei .
Dupa racire adaugam gelatina (pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic) si crema de mascarpone.
Decor .
Intr-o craticiora punem fructele cu zaharul si lasam la foc mic sa se lege putin apoi adaugam gelatina .
Blatul il taiem in 2 si prima paste o insiropam , adaugam crema de mascarpone si cel de al doilea blat ( pe care nu il insiropam) si deasupra fructele. Se da la rece .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|