Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )

Postat de Luana in Prajituri
21 Apr 2014 | 7866 vizualizari
Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure  ( reteta cu nr. 100 )

Ingrediente

  • Blatul
  • 8 oua
  • 7 lg zahar
  • un baton vanile
  • 7 lg faina
  • 20 gr ciocolata alba rasa
  • coaja rasa de portocala
  • Sirop
  • o ceasca cafea expreso
  • o lingurita de zahar
  • esenta de rom
  • Crema mousse de mascarpone
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • un plic gelatina
  • 200 gr ciocolata alba
  • Decor
  • 200 gr fructe de padure
  • 2-3 lg zahar
  • un plic gelatina

Mod de preparare

Blatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina  ciocolata coaja de portocala si vanilia .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam la cuptor circa 35 minute.

Siropul. Amestecam zaharul cu cafeaua rece si romul .

Crema .

Intr-o craticioara topim la bai-marie ciocolata cu frisca pana se topeste si lasam sa ajunga la temperatura camerei .
Dupa racire adaugam gelatina (pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic) si crema de mascarpone.

Decor .

Intr-o craticiora punem fructele cu zaharul si lasam la foc mic sa se lege putin apoi adaugam gelatina .

Blatul il taiem in 2 si prima paste  o insiropam , adaugam crema de mascarpone si cel de al doilea blat ( pe care nu il insiropam)  si deasupra fructele. Se da la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mascarpone si fructe de padure ( reteta cu nr. 100 )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La...

Citeste continuarea

Guguluf cu sos de ciocolata

Postat de aliliana

Guguluf cu sos de ciocolata

Albusurile au fost separate de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu 30 ml apa si un praf de sare, dupa care am adaugat pe rand lingura cu lingura, zaharul. Prin mixare a rezultat o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2014, 21:43
Felicitari! O prajitura delicioasa!
la 21.04.2014, 21:45
multumesc buni draga
la 21.04.2014, 21:45
la 21.04.2014, 21:48
motan
la 21.04.2014, 22:34
O prajiturica grozava! Felicitari scumpo! Si la cat mai multe bunatati de rasfat!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking