Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

Postat de Adinacarla in Prajituri
16 Mai 2010 | 12381 vizualizari
Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 250gr zahar
  • 100g nuca cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • zeama lamaie
  • Crema
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 ling faina sau amidon
  • 400 ml lapte
  • 200g unt
  • 1 esnta vanilie
  • décor
  • 30gr cocos

Mod de preparare

Blat
Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga 200 ml lapte, se amesteca in continuare apoi se adauga faina sau amidonul(eu am folosit amidon) amestecat in prealabil cu cei 200 ml lapte si esenta de vanilie sau suc de lamaie .Se fiebe pe aburi pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit putin , se adauga untul Crema se intinde deasupra baltului, se presara nuca de cocos si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Desert tort cu ciocolata si portocale

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2010, 18:16
cred ca e buna prajiturica..... stiu deja ca blatul asta numai din albusuri si cu nuca de cocos e delicios...
la 16.05.2010, 18:43
cred k e minunata
la 16.05.2010, 18:57
asa-i e chiar buna...nu ma steptam sa fie asa buna...aproape ca nu mai am...
la 16.05.2010, 19:18
super buna trebuie sa fie ,felicitari 5 furcu
la 16.05.2010, 20:39
multumesc nadina pentru furculite

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking