Ingrediente
- Blat:
- 7 albusuri
- 250gr zahar
- 100g nuca cocos
- 5 linguri faina
- 1 praf copt
- zeama lamaie
- Crema
- 7 galbenusuri
- 7 linguri zahar
- 7 ling faina sau amidon
- 400 ml lapte
- 200g unt
- 1 esnta vanilie
- décor
- 30gr cocos
Mod de preparare
Blat
Albusurile se bat spuma tare , se pune zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul .Se adauga 100g nuca cocos, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt.
Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga 200 ml lapte, se amesteca in continuare apoi se adauga faina sau amidonul(eu am folosit amidon) amestecat in prealabil cu cei 200 ml lapte si esenta de vanilie sau suc de lamaie .Se fiebe pe aburi pana se ingroasa.
Dupa ce s-a racit putin , se adauga untul Crema se intinde deasupra baltului, se presara nuca de cocos si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos( Rafaello)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|